Haber

Trabzonlu Bir Girişimcinin Makarna, Patates ve Börek ile Kuymak Konsepti

Bir girişimcinin makarnalı, patatesli ve dürümlü kuymak konsepti vatandaşların ilgisini çekiyor.

Trabzonlu girişimci iş adamı Murat Onur, 5 yıllık uğraşlar sonucu geliştirdiği yöntemle Karadeniz’in meşhur yemeği kuymağı dondurulmuş halde ambalajlamayı başardı. Dakikada pişen ve hazır olarak servis edilen kuymakları zahmetsizce tüketmeyi alışkanlık haline getiren Murat Onur, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Ganita bölgesinde oluşturduğu büfede bu kez kuymak konseptini oluşturdu. Patatesli, makarnalı ve lavaşlı kuymak vatandaşların beğenisine sunulurken fiyatlarıyla da dikkat çeken konsept vatandaşların da ilgisini çekti.

Amacının kuymağın sadece tavada olmadığını dünyaya göstermek olduğunu belirten işadamı Murat Onur, “Kuymakla makarna, kuymakla patates, tavukla tavuk yapabiliyoruz. Birçok ürün yapabiliyoruz. Bunu anlatmak istiyoruz. Kuymak sadece kahvaltıda yenen bir ürün değil.Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin bize verdiği tesiste bunu yapıyoruz.Kuymak’ın ne kadar doyurucu olduğunu gösteriyoruz, hiçbir katkı maddesi içermeyen ürünler üretiyoruz.”

“Kukumlu makarna mı olacak?”

Olumlu geri dönüşler aldıklarını kaydeden Onur, “Katma değerli ürünleri seviyoruz. Bir fikirle yola çıktık. Çok başarılıyız. Trabzon’da kuymaklı makarna olur mu diye tepkiler geliyor. Tereyağ, peynir de bizde var.” makarnada ama sos yaparsan kremalı sos var bunların hepsi.Bizde zaten kuymak var.Kuymak üzerine makarna döktüğümüzde kuymaklı makarna oluyor diye cevap veriyoruz.Bu konuda çok olumlu tepkiler alıyoruz.” söz konusu.

“Turistler bayılıyor”

Turistlerin kuymak çeşitlerine ilgi gösterdiğine işaret eden Onur, “Şu anda 5 çeşidimiz var. Türkiye’de tanınmış şeflerle çalışıyoruz. Kuymakla hangi ürünler yapılabilir diye sürekli çalışıyoruz. 30-30’a kadar çıkabiliriz. İstenildiğinde 40 çeşit.Türkiye’nin her yerinde bu konsepti guymakçı olarak tanıtmak için.Vatandaşlar bütün çeşitlere ilgi gösteriyor.Patates coulis’imiz var.Patates üzerine kuymak döküyoruz.Kuymak dürümümüz var.Tavuk kuymak ve makarna kuymakımız var.Turistler özellikle beğeniyor. .Trabzonlular kekle bağdaştıramaz ama tadına bakınca doyuyolar.Son zamanlarda Arap turistlerde az sayıda Avrupalı ​​turist görüyoruz.Japonya ve Rusya’dan bir kervan geldi.Çok beğendiler. fiyatına bak bir çok üründen ucuz bir yemek.Fiyatlar çok uygun.En pahalı 100 tl ye bir kişinin doyacağı bir sistem yaptık.insanlar kumağın tadına alışsın.Makul bir yemek yaptık. Beğensinler diye fiyat versinler” dedi.

“Dünyada donmuş kuveyt yapan ilk firmayız”

Amaçlarından birinin de uçakta yemek servisi yapabilmek olduğunu ifade eden Onur, “Bundan sonra dünyanın her yerine yemek dağıtmak istiyoruz. Hedeflerimizden biri de yemek dağıtabilmek. Uçaklarda.Dondurulmuş gıda üreten bir firmamız var.Dünyada ilk defa dondurulmuş gıda üreten şirketiz.5 yıldır gıda üretiyoruz.Ar-Ge çalışması yaptık.Çok önemli bir Ar-Ge sonrası sunduğumuz Hiçbir koruma ve katkı almadan sıkıcı bir iş elde ettik. Kendimizi çok şanslı hissediyoruz. İnşallah daha iyi şeyler yaparız” diye konuştu. – TRABZON

malazgirt-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu